4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTOVINOVÝ SALÁT
- 350 g těstovin, např. makarónů
- 2 velká masitá rajčata
- 50 g mixu listových salátů
- 200 g hnědých žampiónů
- 200 g prosciutto crudo
- 2 rohlíky
- Čerstvě mletý černý pepř
- Sůl
SUROVINY NA DRESINK
- 2 vrchovaté lžíce medu
- 2 vrchovaté lžíce francouzské hořčice
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- 5 lžic horké vody
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Těstoviny uvaříme dle návody na skus.
- 2Mezitím si připravíme dresink. Všechny ingredience společně smícháme do hladkého dresinku.
- 3Jakmile budou těstoviny hotové, propláchneme je ve studené vodě.
- 4Rajčata nakrájíme na kostky. Plátky prosciutta nakrájíme také na kostičky, kloboučky žampiónů na plátky.
- 5Prosciutto orestujeme na pánvi, jakmile pustí tuk, přidáme houby a restujeme společně, dokud nebudou houby měkké.
- 6Těstoviny smícháme s rajčaty, salátem a promícháme s dresinkem.
- 7Přidáme orestované prosciutto s žampiony a salát opepříme a případně dle chuti dosolíme.
- 8Na stejné pánvi dokřupava opražíme na kostky nakrájené rohlíky. Salát podáváme s křupavými krutonky.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.