• Naši milí zákazníci, zájem o naše služby se před Vánoci vyšplhal do nebeských výšin. Moc nás mrzí, že dnes nemáme tolik volných časových oken jako jste zvyklí.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

4 PORCEMajstrštyk

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • Celá husa cca 4 kg
  • 250 g vepřového sádla
  • 4 ks jablek
  • 200 g brusinkového kompotu
  • 100 g sušených brusinek
  • 500 g karlovarského knedlíku
  • 1 balíček celého badyánu
  • 1 balíček celé skořice
  • 250 g hrubozrnné mořské soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Husu vložíme do pekáče a zasypeme solí. Přikryjeme alobalem a necháme v lednici marinovat alespoň 1 den.
  • 2Poté husu od soli opereme, dovnitř vložíme celá jablka, polovinu množství skořice, polovinu množství badyánu a polovinu sušených brusinek. Polovinu sádla dáme do pekáče, na něj položíme husu a zasypeme zbytkem koření a brusinek. Druhou polovinu sádla poklademe na husu. Přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby na 110 stupňů (nejlépe horkovzdušný program), na 10 hodin, ideálně přes noc.
  • 3Po deseti hodinách zvýšíme teplotu na 150 stupňů a pečme další 2 hodiny. V průběhu husu poléváme či potíráme vypečeným sádlem. Na posledních 30 minut husu odkryjeme a zvýšíme teplotu na 200-220 stupňů, aby byla kůže dokřupava propečená.
  • 4Husu podáváme s karlovarským knedlíkem a brusinkovým kompotem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY