Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g krevet velikosti 30/40
  • Panko strouhanka na obalení
  • Kukuřičný škrob na obalení
  • 4 žloutky
  • 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany
  • 1 vrchovatá lžíce majonézy
  • 3 lžíce kečupu
  • 1 citrón
  • 1 lžíce pomerančové šťávy
  • Rostlinný olej na smažení
  • Sůl
  • Bílý pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Krevety očistíme. Nejprve odstraníme hlavu, poté sloupeme krunýř a nohy. Poslední článek ocasu ponecháme. Ostrým nožem vedeme 2 mm podélný řez, odkryje se nám střívko, které odstraníme. Stejný řez provedeme za spodní strany krevety a také vyjmeme střívko. Krevety důkladně opereme a zakapeme 1 lžíci citrónové šťávy.
  • 2Krevety obalíme ve škrobu, poté v osolených žloutcích a nakonec v panko strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
  • 3Na dresink smícháme zakysanou smetanu, majonézu, kečup, pomerančovou šťávu a 1 lžíci citrónové šťávy. Osolíme a opepříme.
  • 4Krevety podáváme zakápnuté citrónovou šťávou a vychlazeným dresinkem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY