4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g krevet velikosti 30/40
- Panko strouhanka na obalení
- Kukuřičný škrob na obalení
- 4 žloutky
- 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany
- 1 vrchovatá lžíce majonézy
- 3 lžíce kečupu
- 1 citrón
- 1 lžíce pomerančové šťávy
- Rostlinný olej na smažení
- Sůl
- Bílý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Krevety očistíme. Nejprve odstraníme hlavu, poté sloupeme krunýř a nohy. Poslední článek ocasu ponecháme. Ostrým nožem vedeme 2 mm podélný řez, odkryje se nám střívko, které odstraníme. Stejný řez provedeme za spodní strany krevety a také vyjmeme střívko. Krevety důkladně opereme a zakapeme 1 lžíci citrónové šťávy.
- 2Krevety obalíme ve škrobu, poté v osolených žloutcích a nakonec v panko strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
- 3Na dresink smícháme zakysanou smetanu, majonézu, kečup, pomerančovou šťávu a 1 lžíci citrónové šťávy. Osolíme a opepříme.
- 4Krevety podáváme zakápnuté citrónovou šťávou a vychlazeným dresinkem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.