Košík

5 PORCÍDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 900 g uzené rolované plece nebo pražské šunky
  • 100 ml ananasového džusu
  • 1 pomeranč
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého badyánu
  • Hrstka celého hřebíčku

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejeme na 170 stupňů - dolní a horní ohřev. Kůži na šunce nařežeme na mřížku do hloubky zhruba půl cm. Do každého čtverce zapíchneme hřebíček.
  • 2Jednu polovinu pomeranče nakrájíme na plátky a z druhé poloviny vymačkáme šťávu. Ananasový džus, šťávu z pomeranče, javorový sirup, zázvor a badyán společně smícháme.
  • 3Do zapékací misky vyložené pečícím papírem vyskládáme plátky pomeranče. Na pomeranče položíme plec a zalijeme připravenou marinádou. Pečeme cca 1 hodinu. Každých 15 minut marinádou potíráme šunku.
Tip
Jako příloha se výborně hodí pečené brambory, nebo v troubě rozpečená bageta.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY