5 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 900 g uzené rolované plece nebo pražské šunky
- 100 ml ananasového džusu
- 1 pomeranč
- 3 lžíce javorového sirupu
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého badyánu
- Hrstka celého hřebíčku
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 170 stupňů - dolní a horní ohřev. Kůži na šunce nařežeme na mřížku do hloubky zhruba půl cm. Do každého čtverce zapíchneme hřebíček.
- 2Jednu polovinu pomeranče nakrájíme na plátky a z druhé poloviny vymačkáme šťávu. Ananasový džus, šťávu z pomeranče, javorový sirup, zázvor a badyán společně smícháme.
- 3Do zapékací misky vyložené pečícím papírem vyskládáme plátky pomeranče. Na pomeranče položíme plec a zalijeme připravenou marinádou. Pečeme cca 1 hodinu. Každých 15 minut marinádou potíráme šunku.
Tip
Jako příloha se výborně hodí pečené brambory, nebo v troubě rozpečená bageta.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.