Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g mletého hovězího masa (10–12 % tuku)
  • 4 plátky bílého toastového chleba (100 g)
  • 100 ml smetany na vaření (12 % tuku)
  • 80 g parmazánu (nastrouhaného najemno)
  • 1 střední žlutá cibule a 1 velká žlutá cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 4 lžíce čerstvé petrželové natě (nakrájené najemno)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 plechovky drcených rajčat (2x 400 g)
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce cukru krystal
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 400 ml vody
  • Sůl
  • Pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Pečící papír

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve v mixéru rozmixujte chléb na malé kousky, přemístěte jej do větší mísy, zalijte smetanou a nechte nasát. Střední cibuli nakrájejte najemno a česnek propasírujte. Cibuli a česnek přidejte do mísy spolu s masem, parmazánem, bazalkou, oreganem a petrželovou natí.
  • 2Nyní předehřejte troubu na 200 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
  • 3Směs v míse promíchejte rukama, dochuťte solí a pepřem a vytvořte z ní 20–25 kuliček. Kuličky naskládejte na plech a pečte 15 minut při 200–210 °C.
  • 4Mezitím najemno nakrájejte velkou cibuli. V hlubší pánvi rozehřejte olej a cibuli nechte zesklovatět (4–5 minut na mírném plameni). Poté přisypte cukr a zalijte octem. Za stálého míchání vařte cca 30 sekund a následně zalijte rajčaty. Plechovky propláchněte 200 ml vody a přilijte do pánve. Vařte 5 minut na středním plameni, poté přidejte kuličky a vařte dalších 10–15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Tip
Podávejte se špagetami nebo rýží.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE