Košík

10 PORCÍDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KORPUS

  • 300 g mrkve (oloupané a nastrouhané nahrubo)
  • 100 g vlašských ořechů (nasekaných nahrubo) + 50 g na ozdobení
  • 70 g rozinek
  • 4 vejce velikosti M
  • 300 ml řepkového oleje + 1 lžíce na vymazání formy
  • 170 g bílého cukru krystal
  • 150 g třtinového cukru krystal
  • 300 g bílé pšeničné mouky hladké
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 2 lžičky mleté skořice
  • Sůl

SUROVINY NA KRÉM

  • 500 g smetanového sýra
  • 100 g másla (pokojové teploty)
  • 160 g bílého cukru moučka

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Pečící papír

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve předehřejte troubu na 170 °C a připravte si dortovou formu (⌀ 24 cm). Spodek dortové formy vyložte pečicím papírem a strany vymažte 1 lžící řepkového oleje.
  • 2Poté si připravte těsto na korpus. Ve velké míse vyšlehejte 4 vejce s bílým a třtinovým cukrem krystal do pěny a za stálého míchání pomalu přilévejte 300 ml řepkového oleje. Následně do směsi zašlehejte 1 lžíci vanilkového extraktu. Do vyšlehané směsi prosejte hladkou mouku, přidejte kypřicí prášek do pečiva, mletou skořici a špetku soli a zamíchejte. Přimíchejte rozinky, nahrubo nastrouhanou mrkev a nahrubo nasekané vlašské ořechy a znovu zamíchejte. Vzniklé těsto nakonec nalijte do připravené dortové formy.
  • 3Formu vložte do předehřáté trouby a korpus pečte 45–50 minut při 170–175 °C. Po vytažení nechte korpus kompletně vychladnout (1–2 hodiny).
  • 4Mezitím připravte krém. V míse vyšlehejte nejdříve máslo spolu s moučkovým cukrem a poté do směsi zašlehejte i smetanový sýr.
  • 5Vychladlý korpus rozkrojte podélně napůl. Spodní část korpusu potřete připraveným krémem, přiklopte vrchní částí korpusu a zbytek krému rozprostřete po povrchu.
  • 6Takto připravený mrkvový dort posypte nahrubo nasekanými vlašskými ořechy, nakrájejte na 10 porcí a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA KORPUS

SUROVINY NA KRÉM

JEŠTĚ POTŘEBUJETE