Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 150 ml smetany na vaření (12 % tuku)
  • 80 ml polotučného kravského mléka
  • 30 g parmazánu (nastrouhaného najemno)
  • 200 g čerstvých pšeničných těstovin tagliatelle v suchém stavu (lze nahradit jinými)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 větší palice česneku
  • 100 g žluté cibule
  • 4 lžíce čerstvé petrželové natě (nasekané najemno)
  • Sůl
  • Pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Alobal

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte česnek. Troubu předehřejte na 185–190 °C a vršek palice česneku seřízněte cca 1 cm od vrchu. Seříznuté palice zakápněte 2 lžícemi olivového oleje, osolte, zabalte do alobalové fólie, vložte na plech a dejte péct do předehřáté trouby na 40–45 minut při 185–190 °C.
  • 2Mezitím si ve větším hrnci na vysokém plameni přiveďte k varu osolenou vodu. Do vroucí vody přisypte těstoviny a vařte 9–11 minut na vysokém plameni. Po uvaření těstoviny sceďte a propláchněte studenou vodou.
  • 3Jakmile je česnek upečený, vyjměte jej z trouby a začněte připravovat omáčku. V hrnci rozehřejte na středním plameni zbylé 2 lžíce olivového oleje. Mezitím oloupejte a najemno nakrájejte žlutou cibuli. Jakmile je olej rozpálený, nakrájenou cibuli vložte do hrnce a opékejte 4–5 minut na středním plameni.
  • 4Následně přilijte 150 ml smetany na vaření, 80 ml mléka, přidejte najemno nastrouhaný parmazán, sůl a pepř a na středním plameni vše vařte 4–5 minut. Poté plamen vypněte.
  • 5Po provaření vyjměte pečený česnek z trouby, odstraňte alobal a celou palici česneku vymáčkněte do smetanového základu v hrnci. Z česneku vám zbyde pouze prázdná slupka, kterou můžete vyhodit.
  • 6Obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem a poté přidejte 4 lžíce najemno nasekané petrželové natě a uvařené těstoviny. Vše promíchejte, rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE