• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 plátky filetů z lososa (4× 200 g)
  • 1 lžíce másla
  • 400 ml smetany na vaření (12 % tuku)
  • 50 g parmazánu (nastrouhaného najemno)
  • 1 střední žlutá cibule (cca 90 g)
  • 6 stroužků česneku
  • Šťáva z1⁄2 většího citronu
  • 6 lžic čerstvé petrželové natě (nakrájené najemno)
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 ml bílého vína
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve lososa osušte papírovou utěrkou a dochuťte mletou paprikou, solí a pepřem. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo.
  • 2V pánvi s hlubším dnem rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a na středním až vysokém plameni pečte okořeněné lososové filety 2–3 minuty z každé strany (dozlatova).
  • 3Po opečení filety z pánve vyjměte, plamen snižte na mírný, do pánve přidejte 1 lžíci másla a nechte rozpustit. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte na mírném až středním plameni 4–5 minut. Poté přidejte nahrubo nakrájený česnek a opékejte 1–2 minuty na mírném až středním plameni.
  • 4Následně zvyšte plamen na střední až vysoký, přilijte 100 ml bílého vína a nechte 3–4 minuty redukovat. Jakmile se množství vína zredukuje zhruba na polovinu, odstavte pánev z plamene, přidejte najemno nastrouhaný parmazán a za stálého míchání jej nechte rozpustit (cca 30 vteřin). Obsah pánve nechte 5–6 minut vychladnout.
  • 5Po vychladnutí do pánve přilijte 400 ml smetany na vaření a přidejte najemno nakrájenou petrželovou nať. Dle potřeby dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Nakonec do pánve vraťte opečené filety a vše provařte na středním plameni ještě 1–2 minuty.
  • 6Hotového lososa ve smetanové omáčce rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY