30 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 200 g hladké mouky
- 50 g kukuřičného škrobu
- 150 ml vroucí vody
- Špetka soli
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 250 g koktejlových předvařených krevet
- 200 g pekingského zelí
- 2 jarní cibulky
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce strouhaného zázvoru
- 1/2 chilli papričky Cayene
- 2 lžíce sezamového oleje
- 3 lžíce sójové omáčky Kikkoman
- Slunečnicový olej na smažení
- Čerstvě mletý černý pepř
SUROVINY NA OMÁČKU
- 8 lžic sójové omáčky Kikkoman
- 4 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 jarní cibulka na kolečka
- 1/2 lžičky strouhaného zázvoru
- 1/2 chilli papričky Cayene najemno
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na těsto smícháme mouku, kukuřičný škrob, sůl a pramínkem vléváme vroucí vodu. Uhněteme pevné, nelepivé těsto. Dáme na 30 minut odpočinout.
- 2Mezitím si najemno nakrájíme zelí. Na oleji orestujeme na plátky nakrájený česnek a na kolečka nakrájenou jarní cibulku a chilli papričku. Jakmile se česnek rozvoní, přidáme zelí a krevety. Vmícháme sójovou omáčku, opepříme a dáme stranou.
- 3V misce smícháme všechny suroviny na omáčku.
- 4Těsto rozválíme na tloušťku 1 mm. Vykrájíme kolečka o průměru 8 cm. Pokud nemáme vykrajovátko, postačí nám sklenice, či hrnek. Naplníme krevetovou směsí, kolečko přiklopíme a prsty vymačkáme okraje. Orestuje dozlatova ze všech stran na pánvi s nepřilnavým povrchem. Poté podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a necháme 5 minut v páře dusit.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.