6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g dýně hokkaido
- 2x těsto na koláč
- 1 velká červená cibule
- 100 g sýru Feta
- 3 ks vejce velikosti M
- 1/2 ČL mletého muškátového květu
- 1/2 ČL mleté skořice
- 1/2 ČL mletého kardamomu
- 1/2 ČL mletého rozmarýnu
- 4 PL slunečnicového oleje
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů - dolní a horní ohřev. Dýni očistíme a nakrájíme na kostky. Zakápneme 2 PL oleje, posypeme muškátovým květem, skořicí a kardamomem. Osolíme a promícháme. Dáme péct na 20 minut do změknutí.
- 2Jednu část těsta dáme do vymazané formy a okraje vytvarujeme vyšší.
- 3Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na zbytku oleje orestujeme dozlatova. Necháme vychladnout, vmícháme vejce a nadrobený sýr. Přidáme rozmarýn a upečenou do hladka rozmixovanou dýni. Dýňovou směs dáme do formy. Z druhé části těsta vykrojíme oči, nos a pusu. Přiklopíme směs a okraje přimáčkneme vidličkou.
- 4Pečeme na 180 stupňů 45 - 50 minut.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.