2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g hřibů (nebo jiných hub)
- 1 ks cibule
- 100 ml smetany na vaření
- 20 g másla
- 1 lžíce špaldové celozrnné mouky
- 200 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce oleje
- 2 lžičky vinného octa
- Sůl
- Pepř
PŘÍLOHA
- Rýže
- Vejce
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli zbavíme slupky a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na kousky nebo plátky. Na lžičce řepkového oleji orestujeme cibuli dosklovata, přidáme houby a dusíme na mírném plameni 10 minut. Houby pustí tekutinu a díky tomu se zvýrazní jejich chuť. Následně přidáme máslo, necháme rozpustit a zaprášíme moukou. Chvíli restujeme, mícháme a následně vlijeme smetanu a vývar (případně vodu) a provaříme, aby vznikla hladká omáčka.
- 2Ochutíme solí, mletým pepřem a vinným octem. Podáváme s rýží a vařeným či zastřeným vejcem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!