12 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 1 balení sušeného droždí
- 150 ml polotučného mléka (vlažného)
- 1 lžička cukru krystal
- 300 g bílé pšeničné mouky hladké
- 1 lžička sušeného oregana
- 70 ml olivového oleje
- 1 lžička soli
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 5 lžic kečupu
- 200 g plátků kuřecí šunky (min. 95 % masa)
- 200 g plátků eidamu
SUROVINY NA POTŘENÍ
- 1 vejce velikosti M
- 2 lžíce polotučného mléka
- 1⁄2 lžičky soli
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte těsto: Do mísy dejte droždí, mléko a cukr a nechte droždí aktivovat (5–10 minut). Poté přisypte mouku, oregano a sůl a přilijte olej. Těsto hněťte, dokud se nespojí a nebude krásně hladké (v tomto kroku můžete na hnětení použít kuchyňského robota). Následně těsto přikryjte utěrkou a dejte na 30 minut odležet.
- 2Mezitím si připravte plech a vyložte jej pečicím papírem.
- 3Těsto rozdělte na 4 části. Z každé části vyválejte obdélník a rozdělte jej na 3 trojúhelníky. Jednotlivé trojúhelníky pomažte kečupem, přidejte sýr a šunku a zamotejte od širší strany trojúhelníku směrem k užší. Smotané rohlíčky položte špičatou částí těsta dolů, aby se při pečení neotevřely. Stejně postupujte se zbytkem těsta.
- 4Takto připravené rohlíčky přikryjte utěrkou a dejte na 15 minut odležet. Mezitím rozehřejte troubu na 190 °C a v menší misce smíchejte vejce, mléko a sůl. Touto směsí odleželé rohlíčky pomažte mašlovačkou a pečte 32–38 minut při 190–195 °C. Po vytažení nechte alespoň 30 minut vychladnout.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.