• Milí zákazníci,
    Dnes, 4. 5. 2025, se běží „ORLEN Maraton Praha 2025" a proto může dojít ke zpoždění vašich objednávek. Děláme vše pro to, abyste obdrželi objednávku včas, a omlouváme se za případné komplikace.
    Zobrazit více

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg dýně hokaido (v očištěném stavu)
  • 750 g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • 1 lžičky mletého bílého pepře
  • 1 lžičky soli
  • Slunečnicový olej

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • 2 chilli paprička
  • 8 snítků tymiánu
  • Cca 40 lístků čerstvé šalvěje
  • 8 stroužků česneku
  • 4 lžíce přepuštěného másla
  • 100 g parmezánu
  • Sůl
  • Bílý pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme péct na 30 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  • 2
    Po upečení necháme vychladnout, vmícháme pepř, muškátový oříšek a sůl. Postupně zapracujeme mouku. Vznikne vláčné nelepivé těsto. V případě potřeby přidáme ještě trochu mouky.
  • 3
    Těsto rozdělíme na 4 stejně velké díly. Z každého dílu utvoříme váleček, který nakrájíme na centimetrové kousky. Z těchto kousků uválíme kuličky, které rozmáčkneme vidličkou a vytvarujeme nok.
  • 4
    Noky dáme vařit do osolené vody s trochou oleje. Vaříme cca 2-3 minuty, dokud noky nevyplavou na povrch.
  • 5
    Na přepuštěném másle orestujeme česnek nakrájený na plátky, na proužky nakrájenou chilli papričku a přidáme celé lístky šalvěje a snítky tymiánu. Poté společně orestujeme s noky. Osolíme a opepříme.
  • 6
    Noky podáváme s nastrouhaným parmezánem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

SUROVINY NA DOKONČENÍ