Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 menší oranžový nebo fialový květák cca 500 g
  • 3 lžičky Zátar koření
  • 2 lžičky Tahini pasty
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce sekané hladkolisté petržele
  • 2 lžíce sekané pažitky
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl
  • Olivový olej

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení
  • Alobal

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů - horní a spodní ohřev. Květák očistíme od okrajových listů a seřízneme stonek. Květák postavíme do pekáče vyložený pečícím papírem.
  • 2Potřeme olivovým olejem, posypeme kořením a osolíme. Podlijeme cca 1 dcl vody, zakryjeme alobalem a dáme péct na 30 - 35 minut. Poté odkryjeme alobal, znovu potřeme olivovým olejem a pečeme odkryté dalších 5 minut.
  • 3Na zálivku si smícháme tahini pastu, citrónovou šťávu, 4 lžíce vody, 2 lžíce olivového oleje, drcený česnek a sůl.
  • 4Upečený květák podáváme posypaný čerstvými bylinkami a politý tahini zálivkou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE