2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 menší oranžový nebo fialový květák cca 500 g
- 3 lžičky Zátar koření
- 2 lžičky Tahini pasty
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce sekané hladkolisté petržele
- 2 lžíce sekané pažitky
- 1 stroužek česneku
- Sůl
- Olivový olej
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
- Alobal
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů - horní a spodní ohřev. Květák očistíme od okrajových listů a seřízneme stonek. Květák postavíme do pekáče vyložený pečícím papírem.
- 2Potřeme olivovým olejem, posypeme kořením a osolíme. Podlijeme cca 1 dcl vody, zakryjeme alobalem a dáme péct na 30 - 35 minut. Poté odkryjeme alobal, znovu potřeme olivovým olejem a pečeme odkryté dalších 5 minut.
- 3Na zálivku si smícháme tahini pastu, citrónovou šťávu, 4 lžíce vody, 2 lžíce olivového oleje, drcený česnek a sůl.
- 4Upečený květák podáváme posypaný čerstvými bylinkami a politý tahini zálivkou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.