4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g velmi zralých rajčat
- 400 g konzervovaných drcených rajčat
- 30 g oloupané bílé cibule
- 1 salátová okurka
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 2 plátky toustového chleba
- 2 oloupané stroužky česneku
- 3 lžíce červeného vinného octa
- 8 lžic olivového oleje
- 1/2 lžičky cukru krupice
- špetka mletého římského kmínu
- špetka kajenského pepře
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli nakrájíme nahrubo. Z rajčat vykrojíme tuhé středy a dužninu nakrájíme na větší kusy.
- 2Okurku podélně rozřízneme, lžící vyškrábneme semínka a vyhodíme je. Okurku nakrájíme na menší kusy a vložíme do mísy. Z paprik vykrojíme jádřince, dužninu nakrájíme na menší kusy a přidáme do mísy.
- 3Z toustového chleba odkrojíme kůrku a střídku natrháme do mísy k zelenině. Zakápneme octem. Přidáme zbylé suroviny, promícháme a dáme na hodinu vychladit do lednice.
- 4Obsah mísy dáme do mixéru, rozmixujeme a propasírujeme přes síto do čisté nádoby. Dochutíme solí a dáme vychladit do lednice.
- 5Polévku podáváme ve vychlazených talířích, zakápnutou olejem.
Tip
K přípravě polévky budete potřebovat mixér.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef