• Milí zákazníci, dnes už jsme naše pomyslné výlohy našeho obchodu zavřeli a 26.12. se na Vás budeme opět těšit. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 ml sójové alternativy smetany
  • 180 g cibule
  • 400 g očištěné mrkve
  • 400 g očištěného celeru
  • 120 g očištěné petržele
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 6 ks kuliček černého pepře
  • 6 ks kuliček nového koření
  • 2 ks hřebíčku
  • 3 ks bobkového listu
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžičky soli
  • ½ citrónu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli si nakrájejte nadrobno a dozlatova ji orestujte na mírném ohni a 2 lžíce oleje. Trvá to asi 5-10 minut.
  • 2Mezitím si očistěte mrkev, petržel a celer. Nakrájejte je na menší kostičky a přidejte do hrnce k cibulce, dokud je zlatavá. Zeleninu společně zarestujte, dokud nechytí správnou barvu. Následně přidejte 2 lžíce cukru a dobře míchejte, dokud cukr nezkaramelizuje. Přidejte ocet a znovu míchejte, dokud se přebytečná tekutina nevypaří.
  • 3Všechno zalejte zeleninovým vývarem. Přidejte koření, bobkový list a sůl. Nové koření, kuličky pepře a hřebíček můžete svázat do váčku, abyste je poté nemuseli v hotové omáčce pracně hledat.
  • 4Zeleninu s kořením vařte až do jejího úplného změknutí, asi hodinu na mírném plameni. Následně ji můžete buď rozmixovat tyčovým mixérem, nebo propasírovat. Před mixováním nezapomeňte vyndat ven koření.
  • 5Ve finále přidejte šťávu z poloviny citrónu, rostlinnou alternativu smetany a případně sůl. Pokud je omáčka příliš hustá, nařeďte ji vodou. Pokud je příliš řídká, zahustěte moukou a provařte alespoň 3 minuty.
Alpro

SUROVINY