12 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 12 ks kukuřičných placek
- 2 ks zralého avokáda
- 1/2 červeného zelí
- 250 g cherry rajčat
- 60 g rukoly
- 4 velké stroužky česneku
- 1 čerstvá chilli paprička
- 3 lžíce olivového oleje
- Šťáva z 1/2 limety
- 1 hrst čerstvého koriandru
- Čerstvě mletý černý pepř
- Sůl
SUROVINY NA MAJONÉZU
- 2 žloutky
- 150 ml slunečnicového oleje
- 1 lžíce šťávy z limety
- 1 lžička francouzské hořčice
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 150 stupňů - dolní a horní ohřev. Kukuřičné placky pečeme cca 25 minut.
- 2Mezitím si připravíme náplň do tacos a majonézu. V misce smícháme žloutky, hořčici, sůl a limetovou šťávu. Šlehačem žloutky začneme šlehat na vysoký stupeň a postupně po malém pramínku přilíváme olej. Šleháme cca 10 minut do majonézové konzistence. Dáme vychladit do lednice.
- 3Na 2 lžíce olivového oleji orestujeme na plátky nakrájenou chilli papričku, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme zezlátnout. Přisypeme na polovinu nakrájená rajčata, polovinu koriandru, osolíme a zprudka restujeme několik minut, dokud nebudou rajčata měkká.
- 4Zelí nakrouháme na menší kousky. Restujeme na 1 lžíci olivového oleje, osolíme, opepříme a přimícháme šťávu z limety. Restujeme cca 5 minut a dáme stranou.
- 5Křupavé placky naplníme nejprve rukolou, poté vrstvou zelí, rajčaty, avokádem nakrájeným na plátky. Nakonec posypeme nasekaným koriandrem a zakápneme limetovou majonézou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.