Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 12 ks kukuřičných placek
  • 2 ks zralého avokáda
  • 1/2 červeného zelí
  • 250 g cherry rajčat
  • 60 g rukoly
  • 4 velké stroužky česneku
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Šťáva z 1/2 limety
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Sůl

SUROVINY NA MAJONÉZU

  • 2 žloutky
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžíce šťávy z limety
  • 1 lžička francouzské hořčice
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejeme na 150 stupňů - dolní a horní ohřev. Kukuřičné placky pečeme cca 25 minut.
  • 2Mezitím si připravíme náplň do tacos a majonézu. V misce smícháme žloutky, hořčici, sůl a limetovou šťávu. Šlehačem žloutky začneme šlehat na vysoký stupeň a postupně po malém pramínku přilíváme olej. Šleháme cca 10 minut do majonézové konzistence. Dáme vychladit do lednice.
  • 3Na 2 lžíce olivového oleji orestujeme na plátky nakrájenou chilli papričku, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme zezlátnout. Přisypeme na polovinu nakrájená rajčata, polovinu koriandru, osolíme a zprudka restujeme několik minut, dokud nebudou rajčata měkká.
  • 4Zelí nakrouháme na menší kousky. Restujeme na 1 lžíci olivového oleje, osolíme, opepříme a přimícháme šťávu z limety. Restujeme cca 5 minut a dáme stranou.
  • 5Křupavé placky naplníme nejprve rukolou, poté vrstvou zelí, rajčaty, avokádem nakrájeným na plátky. Nakonec posypeme nasekaným koriandrem a zakápneme limetovou majonézou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

SUROVINY NA MAJONÉZU