• Milí zákazníci,
    Dnes, 4. 5. 2025, se běží „ORLEN Maraton Praha 2025" a proto může dojít ke zpoždění vašich objednávek. Děláme vše pro to, abyste obdrželi objednávku včas, a omlouváme se za případné komplikace.
    Zobrazit více

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g hodně zralých banánů
  • 80 g cukru
  • 2 vejce
  • 120 g rozpuštěného másla
  • 280 g hladké pšeničné mouky
  • 1 kávová lžička vanilkového cukru
  • 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku
  • Špetka soli
  • 100 g pecek nebo nakrájené 70% hořké čokolády

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  • 2
    Vejce prošlehejte s cukrem do pěny.
  • 3
    Banány rozmačkejte vidličkou a přendejte do mísy k našlehaným vajíčkům. Přidejte i rozpuštěné máslo. Zvolte nástavec typu K a propojte spolu.
  • 4
    Nyní přidejte mouku, špetku soli, vanilkový cukr a kypřící prášek. Opět vše promíchejte a nakonec opatrně přimíchejte čokoládové pecky.
  • 5
    Chlebíčkovou formu vymažte máslem a vysypte moukou a přemístěte do formy těsto.
  • 6
    Dejte péct do předehřáté trouby na cca 40 minut. Po upečení zkontrolujte suchou špejlí, zda se na ni nelepí těsto. Pokud ne, můžete chlebíček vyndat, pokud se těsto lepí, ještě chlebíček nechte 5-10 minut péct.
  • 7
    Po upečení nechte vychladnout, chlebíček vyklopte.
  • 8
    Podávejte s oblíbeným jogurtem či tvarohem a ovocem.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.

SUROVINY