4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g jáhlů
- 800 g předvařené červené řepy
- 4 velké šalotky
- 8 stroužků česneku
- 300 g cukrového hrášku
- 100 g piniových oříšků
- 200 g parmezánu
- 4 snítky rozmarýnu
- Microgreens hrášek klíčky
- Olivový olej
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Jáhly uvaříme dle návodu. Vaříme tu nejkratší dobu, uvedenou na obalu.
- 2Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 3Na velké pánvi na 4 PL olivového oleje orestujeme šalotku dozlatova, poté přidáme česnek a necháme také zezlátnout.
- 4Přidáme uvařené jáhly, 2 snítky rozmarýnu a zarestujeme, přidáme najemno nakrájenou předvařenou řepu a společně restujeme cca 5 minut.
- 5Vyndáme snítky rozmarýnu. Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
- 6Mezitím na druhé pánvi na 2 PL oleje velmi zprudka opražíme celý hrášek se 2 snítkami celého rozmarýnu, osolíme a dáme stranou. Na stejné pánvi nasucho opražíme také piniové oříšky. Pozor, mají tendenci se rychle připalovat.
- 7Jáhly podáváme s cukrovým hráškem, nastrouhaným parmezánem, posypané piniovými oříšky a klíčky hrášku.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.