Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g jáhlů
  • 800 g předvařené červené řepy
  • 4 velké šalotky
  • 8 stroužků česneku
  • 300 g cukrového hrášku
  • 100 g piniových oříšků
  • 200 g parmezánu
  • 4 snítky rozmarýnu
  • Microgreens hrášek klíčky
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Jáhly uvaříme dle návodu. Vaříme tu nejkratší dobu, uvedenou na obalu.
  • 2Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 3Na velké pánvi na 4 PL olivového oleje orestujeme šalotku dozlatova, poté přidáme česnek a necháme také zezlátnout.
  • 4Přidáme uvařené jáhly, 2 snítky rozmarýnu a zarestujeme, přidáme najemno nakrájenou předvařenou řepu a společně restujeme cca 5 minut.
  • 5Vyndáme snítky rozmarýnu. Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
  • 6Mezitím na druhé pánvi na 2 PL oleje velmi zprudka opražíme celý hrášek se 2 snítkami celého rozmarýnu, osolíme a dáme stranou. Na stejné pánvi nasucho opražíme také piniové oříšky. Pozor, mají tendenci se rychle připalovat.
  • 7Jáhly podáváme s cukrovým hráškem, nastrouhaným parmezánem, posypané piniovými oříšky a klíčky hrášku.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY