• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

20 MUFFINŮRychlovka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g hladké mouky
  • 130 g celozrnné pšeničné mouky
  • 240 g mléka
  • 40 g másla
  • 40 g vody
  • 23 g droždí
  • 5 g (1 lžička) cukru
  • 5 g (1 lžička) soli
  • 50 g pohanky

SUROVINY NA NAPLNĚNÍ

  • Vejce
  • Avokádo
  • Cherry rajčata
  • Salát
  • Limeta
  • Klíčky z ředkvičky
  • Sůl
  • Červený Kampotský pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA KVÁSEK

  • 1Do většího hrníčku rozdrobíme čerstvé droždí, přidáme lžičku cukru a pomocí vidličky rozmícháme do tekuté kašičky. Přilijeme půlku mírně teplého mléka (max 40 stupňů), které ohřejeme v mikrovlnce nebo v hrnci.
  • 2Odebereme z naváženého množství hladké mouky lžíci, kterou rozmícháme v mléce.
  • 3Další lžící mouky pak poprášíme povrch mléka, přikryjeme hrnek čistou utěrkou a necháme na teplém místě (nejlépe zase v troubě předehřáté max na 40 stupňů) vzejít kvásek. To potrvá přibližně 15 min.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1Mezitím, co se nám dělá kvásek, si navážíme do mísy od robota (dá se samozřejmě těsto vypracovat i ručně) zbytek hladké mouky, celozrnnou mouku, sůl, vodu, přilijeme zbytek mléka a jako poslední vzešlý kvásek. Vše společně zamícháme. Dejte si načas, těsto musí být hladké, pořádně propracované. Nelekejte se toho, pokud bude lepivé.
  • 2Těsto zakryté čistou utěrkou necháme aspoň 30 min v troubě vyhřáté max na 40 stupňů vykynout. Následně jej dáme na pomoučenou pracovní plochu a vypracujeme z něj hladký bochánek. Klidně si pomůžeme ještě trochou hladké mouky.
  • 3Na 2 plechy nasypeme v rovnoměrné vrstvě pohanku. Na pohanku poté poklademe vykrojená kolečka v dostatečné vzdálenosti od sebe. Z odkrojků od těsta vypracujeme bochánek, který znovu vyválíme a vykrojíme z něj kolečka. Žádné těsto nevyhazujeme. Stejně pokračujeme také s druhou půlkou těsta, které dosud leželo stranou.
  • 4Plechy přikryjeme čistou utěrkou a vložíme na 30 min do trouby vyhřáté max na 40 stupňů nakynout.
  • 5Poté si nahřejeme pánev s nepřilnavým povrchem (u naší indukce nastavuju stupeň 7 z 10 možných). Jeden plech si vytáhneme z trouby a opatrně pomocí obracečky přeneseme vykrojená kolečka pohankovou stranou dolů na pánev. Opékáme dozlatova, následně obrátíme a znovu opékáme dozlatova. Pak hotové muffiny necháme vychladnout na mřížce.

POSTUP NA KOMPLETACI

  • 1Mezitím si omyjeme salát, rajčata a rozkrojíme avokádo. Na pánvi připravíme volské oko, které osolíme a opepříme. Na vajíčka vám musíme doporučit červený kampotský pepř. Ještě jsme nenašli nic, co by se jeho chuti na vajíčkách vyrovnalo.
  • 2Muffin rozkrojíme, opečeme z obou stran nasucho nebo na trošce másla. Do muffinu navrstvíme salát, rajčata, avokádo posolené, opepřené a pokapané limetovou šťávou, nahoru vajíčko, trošku klíčků a pochutnáme si na super třeba snídani.
.pepper..field
Autorka receptu je Pavlína Lubojatzky.

SUROVINY

SUROVINY NA NAPLNĚNÍ