Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

8 PORCÍDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA JAHODOVOU PĚNU

  • 500 g jahod
  • 60 g cukru krupice
  • 20 g citronové šťávy
  • 8 lístků bazalky
  • 650 g smetany ke šlehání (minimálně 33%, lépe 40% nebo nakombinovat)
  • 3 plátky želatiny

SUROVINY NA JAHODOVO TŘEŠŇOVÉ ŽELÉ

  • 100 g jahod
  • 100 g třešní
  • 3 lžičky vanilkového cukru
  • 2 plátky želatiny

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • Drcené sušenky nebo oblíbená granola/müsli cca 150 g

SUROVINY K TIPU

  • Ovocný likér

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte želé. Promixujte část jahod s cukrem ponorným mixérem. Zbylé jahody a vypeckované třešně pokrájejte na kousky a vmíchejte do promixované směsi.
  • 2Želatinu namočte do studené vody a nechte změknout. Směs lehce zahřejte a vyždímanou želatinu v ní rozpusťte. Dejte vychladit do lednice.
  • 3Na jahodovou pěnu si dejte jahody do nádoby od ponorného mixéru nebo hlubší mísy. Přidejte cukr, citronovou šťávu, bazalku a promixujte najemno (konzistence pyré). Přilijte 150 g smetany ke šlehání a znovu promixujte.
  • 4Želatinu namočte ve studené vodě. Jakmile změkne, vyždímejte a nechte rozpustit ve troše ohřáté šlehačky (stačí jen tolik, aby se želatina vešla). Vlijte do jahodové směsi.
  • 5Zbylou smetanu ušlehejte dotuha a stěrkou vetřete do jahodové směsi.
  • 6Do připravených skleniček dejte na dno drcené sušenky nebo granolu či müssli. Do poloviny skleničky dejte jahodovou pěnu (báječně se nanáší zdobicím sáčkem, který vám pomůže nezapatlat stěny sklenice). Přidejte jednu lžíci želé a doplňte jahodovou pěnou. Navrch dejte opět želé.
Tip
K želé můžete přidat trochu ovocného likéru.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA JAHODOVOU PĚNU

SUROVINY NA JAHODOVO TŘEŠŇOVÉ ŽELÉ

SUROVINY NA DOKONČENÍ

SUROVINY K TIPU