Košík

1 KOLÁČDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KORPUS

  • 195 g celozrnné mouky
  • 100 g studeného másla
  • 1 žloutek
  • 1/4 lžičky soli

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 1 zakysaná smetana
  • 1 vejce
  • 1 bílek
  • 100 g čedaru
  • 200 g velkých rajčat
  • 100 g cherry rajčat
  • 100 g sýru Feta
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1/4 lžičky soli
  • Špetka mletého pepře
  • Olivový olej na vymazání formy

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Připravte si koláčovou formu o průměru 26 cm.
  • 2Na vál nasypeme mouku, uděláme důlek, vyklepneme do něj žloutek, máslo, sůl a 4 lžíce studené vody. Rukama smícháme všechny suroviny dohromady, pracujeme rychle, aby se máslo nestihlo moc rozpustit. Těsto zabalíme do potravinové fólie a vložíme na 30 minut do lednice.
  • 3Troubu zapneme na 180 °C. Formu na koláč vymažeme olivovým olejem.
  • 4Těsto vyválíme do kruhu o průměru cca 30 cm. Těsto opatrně namotáme na váleček a přemístíme do formy. Okraje seřízneme nožem. Těsto na dně propícháme vidličkou na několika místech a dáme péct na 15 minut.
  • 5Na náplň smícháme zakysanou smetanu, bílek a celé vejce a strouhaný čedar. Ochutíme solí a mletým pepřem. Rajčata nakrájíme na plátky.
  • 6Jakmile je korpus propečený, vytáhneme jej z trouby, nalijeme do něj náplň a poklademe plátky rajčat. Vložíme do trouby a pečeme 50 minut nebo do zezlátnutí povrchu koláče.
  • 7 Na upečený koláč nadrobíme sýr Feta a pokladme lístky bazalky.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY NA KORPUS

SUROVINY NA NÁPLŇ