3 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- cca 600 g kachního prsa
- 50 g másla
- 1 lžíce sekané pažitky
- 1 lžíce sekané bazalky
- 1 lžíce sekaného koriandru
- 1 palice česneku + 1 stroužek navíc
- 2 žluté papriky
- Růžová himálajská sůl
- Olivový olej
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravíme bylinkové máslo. Klasické změklé máslo smícháme s nasekanými bylinkami, přidáme 1 stroužek drceného česneku a osolíme. Dáme vychladit do lednice.
- 2Paličku česneku shora lehce seřízneme, až se nám odhalí jednotlivé stroužky. Zakápneme olivovým olejem a lehce posolíme.
- 3Papriky rozkrojíme na půl a očistíme od semínek.
- 4Rozžhavíme gril na 220 stupňů.
- 5Kachní prso nejprve grilujeme ze strany kůže. Grilujeme velmi zprudka, aby se vypekl tuk a kůže byla křupavá. Grilujeme z každé strany cca 10 minut dle tlouště masa. Kachní maso se připravuje tak, aby zůstalo uvnitř růžové.
- 6Současně s masem grilujeme papriky a česnek. Pokud budou hotové dřív, dáme je na samý okraj grilu.
- 7Kachní prso po ugrilování zabalíme do alobalu společně s bylinkovým máslem a necháme 10 minut odpočívat.
- 8 Maso po odpočinutí rozkrájíme na tenké plátky, osolíme a podáváme s grilovanou paprikou a grilovaným česnekem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.