• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • cca 600 g kachního prsa
  • 50 g másla
  • 1 lžíce sekané pažitky
  • 1 lžíce sekané bazalky
  • 1 lžíce sekaného koriandru
  • 1 palice česneku + 1 stroužek navíc
  • 2 žluté papriky
  • Růžová himálajská sůl
  • Olivový olej

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravíme bylinkové máslo. Klasické změklé máslo smícháme s nasekanými bylinkami, přidáme 1 stroužek drceného česneku a osolíme. Dáme vychladit do lednice.
  • 2Paličku česneku shora lehce seřízneme, až se nám odhalí jednotlivé stroužky. Zakápneme olivovým olejem a lehce posolíme.
  • 3Papriky rozkrojíme na půl a očistíme od semínek.
  • 4Rozžhavíme gril na 220 stupňů.
  • 5Kachní prso nejprve grilujeme ze strany kůže. Grilujeme velmi zprudka, aby se vypekl tuk a kůže byla křupavá. Grilujeme z každé strany cca 10 minut dle tlouště masa. Kachní maso se připravuje tak, aby zůstalo uvnitř růžové.
  • 6Současně s masem grilujeme papriky a česnek. Pokud budou hotové dřív, dáme je na samý okraj grilu.
  • 7Kachní prso po ugrilování zabalíme do alobalu společně s bylinkovým máslem a necháme 10 minut odpočívat.
  • 8 Maso po odpočinutí rozkrájíme na tenké plátky, osolíme a podáváme s grilovanou paprikou a grilovaným česnekem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY