Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g čerstvých jahod
  • 80 g krupicového cukru
  • 65 g řepkového oleje
  • 1 vejce
  • Šťáva z půlky limetky
  • 85 g zakysané smetany
  • 1 kávová lžička vanilkového extraktu
  • 180 g hladké mouky + 2 lžíce hladké mouky na obalení jahod + mouka na vymazání formy
  • 6 g kypřícího prášku
  • Špetka soli
  • Máslo na vymazání koláčové formy

SUROVINY NA DROBENKU

  • 35 g ovesných vloček
  • 35 g másla
  • 30 g krupicového cukru
  • Hrst nasekaných mandlí nebo mandlových plátků
  • Špetka soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Všechny ingredience z lednice vytáhněte alespoň 2 hodiny předem.
  • 2Troubu rozehřejte na 180 stupňů. A formu na koláč vymažte máslem a vysypte moukou.
  • 3Jahody důkladně omyjte a odstopkujte a obalte je v mouce.
  • 4Ve větší míse smíchejte mokré suroviny – vejce, olej, zakysanou smetanu, limetkovou šťávu, vanilkový extrakt a také cukr. Vše propojte metličkou.
  • 5Poté přidejte mouku, kypřící prášek a špetku soli. Pomocí stěrky pořádně zpracujte těsto.
  • 6Nyní připravte drobenku. V menší misce rukou důkladně zpracujte vločky spolu s cukrem, máslem, mandlemi a špetkou soli.
  • 7Těsto nyní přendejte do koláčové formy, je hutnější, takže jej mokrýma rukama roztáhněte do stran. Na těsto nedbale naskládejte jahody a nakonec posypte drobenkou.
  • 8Pečte 30 minut. Po upečení nechte vychladnout.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.

SUROVINY

SUROVINY NA DROBENKU