1 KOLÁČDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g čerstvých jahod
- 80 g krupicového cukru
- 65 g řepkového oleje
- 1 vejce
- Šťáva z půlky limetky
- 85 g zakysané smetany
- 1 kávová lžička vanilkového extraktu
- 180 g hladké mouky + 2 lžíce hladké mouky na obalení jahod + mouka na vymazání formy
- 6 g kypřícího prášku
- Špetka soli
- Máslo na vymazání koláčové formy
SUROVINY NA DROBENKU
- 35 g ovesných vloček
- 35 g másla
- 30 g krupicového cukru
- Hrst nasekaných mandlí nebo mandlových plátků
- Špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Všechny ingredience z lednice vytáhněte alespoň 2 hodiny předem.
- 2Troubu rozehřejte na 180 stupňů. A formu na koláč vymažte máslem a vysypte moukou.
- 3Jahody důkladně omyjte a odstopkujte a obalte je v mouce.
- 4Ve větší míse smíchejte mokré suroviny – vejce, olej, zakysanou smetanu, limetkovou šťávu, vanilkový extrakt a také cukr. Vše propojte metličkou.
- 5Poté přidejte mouku, kypřící prášek a špetku soli. Pomocí stěrky pořádně zpracujte těsto.
- 6Nyní připravte drobenku. V menší misce rukou důkladně zpracujte vločky spolu s cukrem, máslem, mandlemi a špetkou soli.
- 7Těsto nyní přendejte do koláčové formy, je hutnější, takže jej mokrýma rukama roztáhněte do stran. Na těsto nedbale naskládejte jahody a nakonec posypte drobenkou.
- 8Pečte 30 minut. Po upečení nechte vychladnout.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.