4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 50 g mladých smrkových výhonků
- 100 g kapustových listů
- 50 g strouhaného parmezánu
- 150 g olivového oleje
- 50 g loupaných mandlí
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička růžového celého sušeného pepře
- 1/2 lžička soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Kapustové listy očistíme a nakrájíme na menší části, smrkové výhonky opereme a česnek rozmačkáme. Na mixování použije klasický stolní mixér. Lze použít také tyčový mixér. Všechny ingredience, kromě soli, smícháme v mixovací nádobě. Na toto množství by mělo být olivového oleje akorát, ale pokud by suroviny nešly dohladka rozmixovat, přilejeme trochu oleje navíc. Umixujeme do hladké konzistence. Dle chuti osolíme a opět promícháme.
- 2Pesto skladujeme v lednici v uzavřených sklenicích, zalitých olivovým olejem, který poslouží jako konzervant.
Tip
Pesto se výborně hodí na těstoviny, čerstvé pečivo, nebo jako dip ke grilovanému masu.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.