2 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 3 stroužky černého česneku
- 500 g hovězí roštěné
- 1 lžíce sójové omáčky
- 0,5 lžíce rybí omáčky
- 1 menší lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 červená cibule
- 2 menší červené papriky
- 1 červená chilli paprička
- 1 limeta
- Čerstvý koriandr
PŘÍLOHA
- Rýže
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Hovězí maso nakrájíme na plátky a následně na tenké proužky. Maso se upravuje krátce, proto musí být tenké
- 2Smícháme sójovou a rybí omáčku s 2 dcl vody a škrobem. Cibuli a papriky nakrájíme na proužky, česnek na plátky. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme.
- 3V rozpálené pánvi s olejem osmažíme maso z obou stran. Bude hotové za pár minut a dáme stranou. Do pánve nalijeme kapku oleje a orestujeme cibuli, papriku, česnek a chilli papričku. Jakmile je zelenina na skus přidáme maso a omáčku a necháme prohřát, dokud nezhoustne. Ochutnáme a pokud je třeba dochutíme solí.
- 4Podáváme s vařenou rýží, limetou a zasypeme čerstvým koriandrem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!