4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g mozzarelly
- 2 vejce
- cca 200 g strouhanky
- 3 lžíce italského koření
- 200 g zakysané smetany
- 3 lžíce kečupu
- 1 stroužek česneku
- Hrst sekané thajské bazalky
- 2 lžičky mleté uzené papriky
- Chilli paprička
- Sůl
- Olej na smažení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Mozzarellu nakrájíme na vetší hranolky o hraně zhruba 1 cm. Obalíme v rozšlehaném osoleném vejci a poté ve strouhance, smíchané s italským kořením. Dáme na 30 minut do mrazáku. Poté opět obalíme ve vajíčku a ve strouhance. Strouhanku při obou obalování důkladně vmačkáme do sýru, aby nám při smažení nevytekl. Dáme na hodinu do mrazáku.
- 2Mezitím si připravíme dip. Smícháme zakysanou smetanu s kečupem, rozmačkaným česnekem a uzenou paprikou. Osolíme a přimícháme chilli papričku dle chuti. Dáme vychladit do lednice.
- 3Zmrzlé sýrové tyčinky smažíme dozlatova v rozpáleném oleji. Po usmažení je vyskládáme na ubrousky, aby vsákly přebytečný tuk. Podáváme s vychlazeným dipem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.