Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 - 700 g kuřecích prsou
  • 3 vejce
  • 200 g kukuřičné strouhanky s lupínky
  • 200 g rýžové mouky
  • 1 velký pomeranč
  • 4 snítky tymiánu
  • Hrst hladkolisté petržele
  • Malý svazek pažitky
  • 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
  • Slunečnicový olej
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů - horkovzduch. Maso opereme, odblaníme a nakrájíme na malé řízečky. Osolíme a opepříme. Bylinky nasekáme a rozdělíme na polovinu. Pomeranč vymačkáme.
  • 2Jednu polovinu bylinek smícháme s tvarohem a 8 lžícemi pomerančové šťávy. Osolíme, opepříme a mícháme, dokud nevznikne konzistentní dip. Dáme vychladit do lednice.
  • 3Zbytek pomerančové šťávy smícháme ve větší míse s bylinkami a tuto směs vetřeme do masa. Můžeme nechat hodinu marinovat v lednici, ale není to podmínkou.
  • 4Připravené maso obalíme v rýžové mouce, poté v rozšlehaných a osolených vejcích, a nakonec v kukuřičné strouhance. Plech vyložený pečícím papírem potřeme olejem, vyskládáme obalené maso a také zlehka potřeme olejem. Dáme péct na 35 - 45 minut, dle velikosti masa. V průběhu pečení maso otočíme. Podáváme s pomerančovým dipem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY