1 KUSDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 3 mladé cukety (cca 800 g)
- 2 vejce
- 70 g strouhaného sýru parmazánového typu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička sušeného oregana
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA RAJČATOVOU OMÁČKU
- 200 g sekaných konzervovaných rajčat
- 1 malá cibule
- Několik listů čerstvé bazalky
- 1 lžička olivového oleje
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA DOKONČENÍ
- 125 g mozzarelly
- 1/2 malé žluté papriky
- 5 ks cherry rajčat
- Několik listů čerstvé bazalky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů - spodní a horní ohřev. Cukety opereme a odkrojíme konce. Nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme a důkladně vymačkáme veškerou vodu. Můžeme po menších částech mačkat v dlaních, nebo přecedíme přes utěrku. Přidáme vejce, drcený česnek, oregano a sýr. Opepříme a vše společně promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem a utvoříme na něm placku o průměru 25 cm. Dáme péct na 20 minut.
- 2Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. Cibuli nakrájíme najemno a na olivovém oleji orestujeme dozlatova. Přidáme drcená rajčata, osolíme a opepříme. Redukujeme cca 10 minut. Poté vše rozmixujeme a přidáme natrhané lístky bazalky.
- 3Po 20 minutách pečení vznikne pevné a zlatavé těsto, v tuto chvíli na něj rozprostřeme rajčatovou směs, poklademe plátky mozzarelly, rajčat a proužky papriky. Dáme péct na dalších 15 minut. Podáváme s čerstvou bazalkou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.