4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g kvalitního hovězího mletého masa
- 1 sýr Camembert (120 g)
- 2 svazky jarní cibulky po 120 g
- 1 vejce
- 2 snítky majoránky
- 20 lístků thajské bazalky
- 6 lžic hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce medu
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA OZDOBU
- Mladé klíčky hořčice
VHODNÁ PŘÍLOHA
- Grilované brambory
- Rozpečené pečivo
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Jarní cibulky opereme a očistíme. Jednu cibulku a bylinky nasekáme najemno. V míse smícháme maso, nasekanou jarní cibulku, vejce, majoránku a 3/4 bazalky. Směs osolíme a opepříme.
- 2Masovou směs rozdělíme na 4 stejně velké části a utvoříme placky o průměru 11 cm. Camembert rozkrojíme na čtvrtiny, aby nám vznikly 4 trojúhelníky. Uprostřed každého masa uděláme důlek a vložíme sýr, který důkladně obalíme masem. Je důležité mít sýr v mase opravdu uzavřen, aby na grilu nevytekl.
- 3Gril rozpálíme na 230 - 270 stupňů. Maso grilujeme 4 - 5 minut z každé strany. Na kraji grilu, kde není takový žár, grilujeme celé jarní cibulky. Průběžně otáčíme.
- 4Mezitím smícháme hrubozrnnou hořčici s medem a zbylou bazalkou.
- 5Maso podáváme potřené hořčičnou směsí a grilovanými jarními cibulkami. Celkovou chuť skvěle podtrhnou mladé klíčky pikantní hořčice. Jako příloha se hodí rozpečené pečivo, nebo pečené brambory.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.