4 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 40 g hladkolisté petržele (1 svazek)
- 30 g vlašských ořechů
- 90 ml olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- 30 g strouhaného parmazánu
- Sůl
SUROVINY K TIPU
- Kváskový chléb
- Filet z lososa
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Lístky petržele otrháme a společně s vlašskými ořechy, česnekem a parmezánem rozmixujeme na co nejjemnější konzistenci. Na závěr přidáme olivový olej a citronovou šťávu. Znovu promixujeme a dochutíme solí.
Tip
Pesto je výborné na kváskovém chlebu nebo jej můžeme použít na lososa. Lžící pesta navrstvíme na porci lososa a upečeme v troubě na 200°C po dobu 12 minut.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!