• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g předvařených krevet vel. 30/40
  • 400 g konzervovaných krájených rajčat
  • 2 šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g feta sýru
  • 1 hrst čerstvé hladkolisté petržele
  • 1 chilli Cayenne
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř

PŘÍLOHA

  • Bageta

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si očistíme krevety. Odtrhneme hlavičku. V trsech odstraníme nožky. Prst zasuneme zespoda pod krunýř a jednotlivé články krunýře sloupeme. Na talíři vypadají lépe krevety s ocáskem, můžeme je tedy ponechat. Nyní krevety vykucháme. Ostrým malým nožem vedeme řez po zádech krevety od hlavy až k ocasu. Hloubka řezu je zhruba 0,5 cm. Špičkou nože nabereme střívko a vytáhneme. To stejné provedeme i na břiše. Zde má kreveta červenou/bílou cévu. Řez nemusí být tak hluboký, jako u střívka. Opět špičkou nože cévu nabereme a opatrně vytáhneme. Krevety důkladně propereme a odložíme do lednice.
  • 2Troubu předehřejeme na 230 stupňů. Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek také oloupeme a nakrájíme na plátky. Chilli papričku podélně rozřízneme, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky. Cayenne chilli je mírně pálivé, takže použijeme polovinu až celou papričku, dle vaší chuti.
  • 3V pánvi na olivovém oleji dozlatova orestujeme šalotku. Přidáme česnek a minutu společně restujeme. Poté přidáme chilli a rajčata. Vmícháme med, osolíme, opepříme a necháme na mírném plameni 5 minut probublávat.
  • 4Mezitím nakrájíme sýr na malé kostky. Petržel nasekáme. Krevety osolíme a opepříme. Do rajčatové směsi přidáme krevety, petržel a opatrně vmícháme fetu. Tuto směs přendáme do zapékací misky či jednoporcových misek a dáme péct do trouby na 20 minut. Na posledních pár minut přidáme bagetku, aby byla křupavá a teplá. Krevety nejlépe chutnají s bylinkovou bagetou.
     
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

PŘÍLOHA