4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1,5 l vývaru dashi
- 300 g vepřové krkovičky
- 200 - 300 g miso pasty
- 300 g brambor
- 200 g bílé ředkve
- 100 g mrkve
- 100 g pórku nebo jarní cibulky
- 100 g natě z kulaté bílé ředkve nebo ředkviček
- Sójová omáčka na dochucení
MŮŽETE PŘIDAT
- Černý kořen
- Lotosový kořen
PIVO VHODNÉ K TOMUTO POKRMU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte s pivem Asahi Super DRY
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Krkovičku nakrájejte na 0,5 cm tlusté malé plátky a na sucho bez oleje je vložte do mírně rozehřátého hrnce. Na mírném ohni 5 minut míchejte. Až se maso zatáhne, zalijte ho cca 300 ml vývaru, ve kterém rozmícháte polovinu dávky miso. Vařte na mírném ohni 20 minut, aby si maso natáhlo chuť miso.
- 2Pak přidejte brambory nakrájené na nepravidelné větší kousky, další díl vývaru a znovu přiveďte k varu. Po 15 minutách přidejte mrkev nakrájenou na podélné plátky a ředkev nakrájenou na proužky. Různost tvarů dá vašemu jídlu rozlet a bude chutnat i očima. Zeleninu povařte, ale nerozvařte, stačí 10 minut.
- 3Pak přidejte podélně nakrájený pórek nebo jarní cibulku a povařte další dvě minuty. Nakonec vložte pokrájenou nať z ředkve a po dalších 2 minutách odstavte z plotny.
- 4Teprve potom přidejte druhou polovinu miso, aby si polévka zachovala charakter miso včetně probiotik. Nakonec lehce promíchejte a dochuťte sojovou omáčkou. Podávejte ve velkých miskách.
Tip
Pokud máte černý, lopuchový nebo lotosový kořen, do polévky jej přidejte. Náramně
pozvednou chuť, přidají na vláknině a vaši polévku udělají ještě o něco zdravější - lotosový
kořen je známý svými účinky proti rýmě.
Darja Kawasumi
Darja si zamilovala Japonsko už ve dvaceti během svých studií na ICU, Tokyo. Plody japonské
kuchyně a umění pohostinnosti omotenashi ukazuje Čechům už 26 let ve své restauraci Miyabi,
v překladu "styl a elegance".