3 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 lilek
- 1 malá cuketa
- 1 cibule
- 1 červené paprika
- 2 řapíky celeru
- 3 stroužky česneku
- 50 g černých oliv
- 100 g cherry rajčat
- 200 g loupaných krájených rajčat
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce vinného octa
- 1 lžička třtinového cukru
- Čerstvá bazalka
- 3 ks mozzarelly
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
PŘÍLOHA
- Celozrnné pečivo
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 200°C.
- 2Lilek nakrájíme na silnější plátky, osolíme a necháme několik minut odpočinout. Poté papírovou utěrkou setřeme z lilků vodu a nakrájíme na kostky. Cuketu, cibuli, papriku a celer omyjeme, očistíme a nakrájíme také na kostky. Stroužky česneku a olivy nakrájíme na plátky. Cherry rajčata překrojíme na polovinu.
- 3Připravíme si pekáč vyložený pečícím papírem a zeleninu na něj přendáme. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a vložíme do trouby. Pečeme do změknutí zeleniny, přibližně 20 minut
- 4Na omáčku v rendlíku smícháme loupaná rajčata, rajský protlak, vinný ocet a cukr. Omáčku vaříme několik minut, než se suroviny spojí. Dochutíme solí a mletým pepřem.
- 5Kompletace: Pečenou zeleninu smícháme s omáčkou, čerstvou bazalkou, naservírujeme na talíř a podáváme s mozzarellou, pokapeme olivovým olejem, posypeme dalšími lístky bazalky a doplníme celozrnným pečivem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!