Košík

3 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 lilek
  • 1 malá cuketa
  • 1 cibule
  • 1 červené paprika
  • 2 řapíky celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g černých oliv
  • 100 g cherry rajčat
  • 200 g loupaných krájených rajčat
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžička třtinového cukru
  • Čerstvá bazalka
  • 3 ks mozzarelly
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

PŘÍLOHA

  • Celozrnné pečivo

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejeme na 200°C.
  • 2Lilek nakrájíme na silnější plátky, osolíme a necháme několik minut odpočinout. Poté papírovou utěrkou setřeme z lilků vodu a nakrájíme na kostky. Cuketu, cibuli, papriku a celer omyjeme, očistíme a nakrájíme také na kostky. Stroužky česneku a olivy nakrájíme na plátky. Cherry rajčata překrojíme na polovinu.
  • 3Připravíme si pekáč vyložený pečícím papírem a zeleninu na něj přendáme. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a vložíme do trouby. Pečeme do změknutí zeleniny, přibližně 20 minut
  • 4Na omáčku v rendlíku smícháme loupaná rajčata, rajský protlak, vinný ocet a cukr. Omáčku vaříme několik minut, než se suroviny spojí. Dochutíme solí a mletým pepřem.
  • 5Kompletace: Pečenou zeleninu smícháme s omáčkou, čerstvou bazalkou, naservírujeme na talíř a podáváme s mozzarellou, pokapeme olivovým olejem, posypeme dalšími lístky bazalky a doplníme celozrnným pečivem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

PŘÍLOHA