4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- cca 0,9 kg vepřové pečeně
- 150 ml černého piva
- 1 červená cibule
- 200 g mrkve
- 200 g cukrového hrášku
- 3 snítky čerstvého rozmarýnu
- Hrst hladkolisté petržele
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
PŘÍLOHA
- Brambory
- Pečivo
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 170 stupňů - spodní a horní ohřev. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. V malém kastrolu rozehřejeme olej a necháme zesklovatět cibuli. Přisypeme cukr a společně cca 2 minuty zkaramelizujeme. Přilijeme pivo, přidáme celé snítky rozmarýnu a tekutinu necháme 5 minut redukovat.
- 2Na dno zapékací mísy rozprostřeme nakrájenou mrkev s cukrovým hráškem. Maso osolíme a opepříme. Položíme na zeleninu a zalijeme pivní zálivkou. Maso přikryjeme poklicí, nebo alobalem a dáme péct na 1,5 hodiny. V průběhu maso alespoň dvakrát polijeme vypečenou šťávou. Po 1,5 hodině zvýšíme troubu na 200 stupňů. Do výpeku vmícháme nasekanou petržel a odkryté pečeme dalších 30 minut.
- 3Po upečení necháme maso 10 minut odpočívat. Nakrájíme, každý plátek masa ještě osolíme a opepříme. Jako příloha se hodí vařené či šťouchané brambory, nebo čerstvé pečivo.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.