2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g zelených fazolových lusků
- 100 g slaniny vcelku
- 2 velké šalotky
- 5 velkých stroužků česneku
- 50 g plátků mandlí
- Několik snítek tymiánu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce bílého vinného octa
- Sůl
- Pepř
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Šalotku a česnek oloupeme. Šalotku nakrájíme na půlkolečka, 4 stroužky česneku na plátky a 1 stroužek nadrtíme v lisu na česnek. Fazolky opereme a odkrojíme nevzhledné konce. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a dozlatova orestujeme šalotku. Přidáme plátky česneku a necháme zezlátnout. Dáme stranou.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky a zprudka dokřupava orestujeme. Na pánev zpátky vrátíme šalotku s česnekem a přidáme fazolky. Osolíme a opepříme.
- 3Přimícháme med smíchaný s vinným octem, nasekané bylinky a 1 stroužek drceného česneku. Restujeme společně cca 5-7 minut. Fazolky musí zůstat uvnitř křupavé.
- 4Mezitím si nasucho opražíme mandlové plátky. Ať budou fazolky hotové, vmícháme je k fazolkám a podáváme.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.