1 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 galette pohanková palačinka
- 1 vejce
- Hrst sýru
- 2 plátky šunky
- Máslo
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na rozehřátou pánev, potřenou tukem, položte galette tmavou stranou dolů, ihned rozklepněte vajíčko do středu galette (bílek opatrně roztáhněte co nejvíce po ploše, žloutek má zůstat vcelku a tekutý), sýr nasypte kolem žloutku a po zbylé ploše rozložte kousky šunky.
- 2Počkejte přibližně 30 vteřin, okraje galette složte tak, aby vznikl čtverec (okraje galette nezakrývají žloutek, ten musí být vidět) a nechte ještě minutku ohřát, aby bylo vše horké (včetně náplně) a můžete servírovat.
Tip
Pokud nemáte rádi tzv. „oeuf miroir“ (žloutek je úplně tekutý), po vyklepnutí vajíčka na galette propíchněte i obal žloutku.