4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g kuřecích prsou
- 100 g mrkve
- 1 menší bílá cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g růžiček květáku
- 150 ml zeleninového vývaru
- 400 ml kokosového mléka z plechovky
- 100 g zelených fazolových lusků
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička kari koření
- Sůl
- Pepř
PŘÍLOHA
- Rýže
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli nasekejte najemno. Česnek utřete.
- 2V hlubší pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nasekanou cibuli a opékejte ji 2 minuty na středním plameni. Následně do pánve přidejte květák a nakrájenou mrkev a vše opékejte ještě 5 minut. Poté do pánve přidejte utřený česnek, kurkumu a kari koření, vše zalijte zeleninovým vývarem, pánev přiklopte pokličkou a směs nechte cca 10 minut dusit na středním plameni.
- 3Mezitím si připravte druhou pánev, rozehřejte v ní 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájená kuřecí prsa a opékejte cca 10 minut na středním plameni.
- 4Na závěr přemístěte opečená kuřecí prsa do pánve se zeleninovou směsí, vše zalijte kokosovým mlékem, přidejte fazolové lusky a obsah pánve nechte 5–10 minut prohřát na středním plameni. Hotovou kuřecí směs rozdělte na 4 porce, podle libosti dochuťte solí a pepřem a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.