4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g malých brambor
- 300 g zelených fazolových lusků
- 200 g cherry rajčátek
- 150 g hlávkového salátu
- 50 g černých oliv
- 4 vejce
- 80 g tuňáka ve vlastní šťávě nebo oleji
- 50 g sardelek (ančoviček)
SUROVINY NA ZÁLIVKU
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžička provensálských bylinek
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Brambory očistíme kartáčkem nebo oloupeme, menší brambory necháme celé, větší překrojíme na čtvrtiny, dáme do hrnce, přelijeme vařící vodou, přidáme 2 až 3 lžičky soli a vaříme 10 minut. Během varu připravíme fazolky – opláchneme, odkrojíme oba konce lusku, odstraníme případná postranní vlákna a překrojíme je na polovinu. Po 10 minutách varu přihodíme fazolky k bramborám a vaříme dalších 8 minut. Uvařené brambory a fazolky zcedíme a propláchneme studenou vodou.
- 2Zvlášť uvaříme vejce na tvrdo.
- 3Salát a rajčata opláchneme a osušíme. Salát natrháme na menší kousky, rajčata překrojíme na půlku.
- 4Na dno mísy nebo servírovacího talíře poklademe salát, na něj dáme brambory překrojené na půlky nebo čtvrtky, zelené fazolky, rajčata, olivy, vejce překrojená podélně na čtvrtky, nahoru nadrobíme tuňáka a položíme celé plátky ančoviček.
- 5Na závěr přelijeme zálivkou.
POSTUP NA ZÁLIVKU
- 1Všechny ingredience dáme do misky, sůl a pepř podle chuti, a metličkou šleháme, dokud se dobře nespojí a zálivka lehce nezhoustne.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.