2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 konzerva loupaných krájených rajčat (400 g)
- 1 červená cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 žlutá paprika
- 1 stroužek česneku (prolisovaný)
- 1 hrst čerstvého koriandru (nasekaného)
- 3 vejce
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- 1 lžička mleté uzené papriky
- ½ lžičky mletého koriandru
- Sůl
- Pepř
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky. Papriku zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 2 minuty na středním plameni. Poté přidejte prolisovaný česnek, římský kmín a mletý koriandr a nechte cca 1 minutu prohřát a rozvonět. Následně přidejte mletou uzenou papriku, promíchejte a přidejte nakrájenou papriku a rajčata z konzervy. Obsah pánve podlijte zhruba 250 ml vody, osolte a opepřete a vařte 10 minut bez pokličky na mírném plameni.
- 2Po uvedené době vezměte lžíci, do směsi v pánvi udělejte 3 prohlubně a vyklepněte do nich vejce. Pánev přiklopte pokličkou, stáhněte plotýnku na nízký stupeň a vařte dalších 10–15 minut. Až bílek ztuhne, odstavte pánev, shakshouku posypte nasekaným koriandrem a podávejte.
Tip
*Shakshouka (také shakshuka nebo chakchouka) je tradiční zeleninový
pokrm, který pochází z oblasti severní Afriky a Středního východu.
Receptů na shakshouku je skutečně mnoho a můžete se tak setkat
s velkým množstvím nejrůznějších obměn a variací – obyčejně však
základ shakshouky tvoří vejce, rajčata, paprika a římský kmín.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.