Košík

2 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 konzerva loupaných krájených rajčat (400 g)
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 žlutá paprika
  • 1 stroužek česneku (prolisovaný)
  • 1 hrst čerstvého koriandru (nasekaného)
  • 3 vejce
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • Sůl
  • Pepř

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky. Papriku zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 2 minuty na středním plameni. Poté přidejte prolisovaný česnek, římský kmín a mletý koriandr a nechte cca 1 minutu prohřát a rozvonět. Následně přidejte mletou uzenou papriku, promíchejte a přidejte nakrájenou papriku a rajčata z konzervy. Obsah pánve podlijte zhruba 250 ml vody, osolte a opepřete a vařte 10 minut bez pokličky na mírném plameni.
  • 2Po uvedené době vezměte lžíci, do směsi v pánvi udělejte 3 prohlubně a vyklepněte do nich vejce. Pánev přiklopte pokličkou, stáhněte plotýnku na nízký stupeň a vařte dalších 10–15 minut. Až bílek ztuhne, odstavte pánev, shakshouku posypte nasekaným koriandrem a podávejte.
Tip
*Shakshouka (také shakshuka nebo chakchouka) je tradiční zeleninový pokrm, který pochází z oblasti severní Afriky a Středního východu. Receptů na shakshouku je skutečně mnoho a můžete se tak setkat s velkým množstvím nejrůznějších obměn a variací – obyčejně však základ shakshouky tvoří vejce, rajčata, paprika a římský kmín.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Barbora Lundgren.

SUROVINY

MOHLO BY SE HODIT