• Naši milí zákazníci, omlouváme se, zájem o naši službu je teď obrovský a časová okna mizí rychleji než cukroví ze stolu.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

30 KUSŮDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA PERNÍČKY

  • 400 g hladké pšeničné mouky
  • 125 g změklého másla
  • 50 g medu
  • 80 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 2 kávové vrchovaté lžičky perníkového koření
  • 2 kávové lžičky holandského kakaa
  • ½ kávové lžičky jedlé sody
  • ½ kávové lžičky kypřícího prášku

SUROVINY NA POLEVU

  • 1 bílek
  • 160 g moučkového prosátého cukru
  • 5 kapek citrónové šťávy
  • 40 g uvařené červené řepy
  • Trocha vody na rozmixování řepy

SUROVINY NA OZDOBENÍ

  • 30 g mrazem sušených malin

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA PERNÍČKY

  • 1Med s cukrem a máslem opatrně rozpusťte v hrnci, aby se vše rozpustilo a dokonale spojilo. Nechte vychladnout.
  • 2Do mísy od robota prosejte mouku, kakao, přidejte perníkové koření, jedlou sodu, kypřící prášek, vejce a směs medu, cukru a másla. Zvolte nástavec typu K nebo hák a na středním stupni nechte robota zadělat těsto.
  • 3To dejte odpočívat do lednice alespoň na 3 hodiny, ideálně přes noc.
  • 4Před válením a vykrajováním nechte chvíli odpočinout, aby změklo a lehce se vyvalovalo.
  • 5Těsto vyválejte tlustěji, asi tak na tloušťku 5 mm a vykrajujte srdíčka, do kterých opatrně zapíchněte špejli a přendejte je na plech vyložený pečícím papírem. Pokud neděláte lízátkovou variantu, špejle vynechte a přeneste na plech pouze vykrojená srdíčka.
  • 6Perníčky pečte na 160 stupňů ve vyhřáté troubě po dobu 8 minut.
  • 7Po upečení nechte na plechu zchladnout a až poté je přendejte na mřížku či talíř.

POSTUP NA POLEVU

  • 1Bílek s cukrem a citrónovou šťávou dejte do mísy od robotu, zvolte nástavec typu balónová metla a vyšlehejte sníh.
  • 2Řepu rozmixujte spolu s vodou, aby vznikla tekutější, ale spíše kašovitá konzistence. A postupně po lžících zašlehávejte do sněhu, dokud nebude mít vámi požadovanou růžovou barvu.
  • 3Štětcem pak na perníčky polevu naneste a nakonec je posypejte malinami, které v prstech rozdrťte.
  • 4Nyní nechte při pokojové teplotě perníčky zatuhnout a máte hotovo.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.

SUROVINY NA PERNÍČKY

SUROVINY NA POLEVU

SUROVINY NA OZDOBENÍ

JEŠTĚ POTŘEBUJETE