Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Where will we deliver?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 velká bílá cibule
  • 2 žluté papriky
  • 3 - 4 velká zralá rajčata
  • 150 g paprikové klobásy
  • 100 g plátků anglické slaniny
  • 1 lžíce mleté červené sladké maďarské papriky
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 hrst čerstvé listové petržele
  • Pepř
  • Sůl
  • Chilli paprička - nemusí být

PŘÍLOHA

  • Pečivo

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Rajčatům do kříže nařízneme slupku a spaříme pod vroucí vodou. Jakmile slupka povolí, rajčata oloupeme. Nakrájíme na kostky.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostičky a zprudka orestujeme. Cibuli nakrájíme najemno. Přidáme ke slanině a orestujeme dozlatova. Přisypeme mletou papriku a necháme rozvonět. Dáváme pozor, aby se paprika nepřipálila a nezhořkla.
  • 3
    Klobásu nakrájíme na kostky, nebo půlkolečka a papriku na tenké proužky. Přidáme na pánev, přimícháme rajčata a opepříme. Rajčata pustí šťávu. Přikryjeme pokličkou a dusíme cca 15 minut, dokud se nevypaří většina tekutiny. Podle chuti můžeme ještě dosolit. Nakonec posypeme nasekanou petrželí.
  • 4
    Podáváme s čerstvým pečivem a lžící zakysané smetany.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

1 velká bílá cibule

PŘÍLOHA