Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 velká bílá cibule
- 2 žluté papriky
- 3 - 4 velká zralá rajčata
- 150 g paprikové klobásy
- 100 g plátků anglické slaniny
- 1 lžíce mleté červené sladké maďarské papriky
- 4 lžíce zakysané smetany
- 1 hrst čerstvé listové petržele
- Pepř
- Sůl
- Chilli paprička - nemusí být
PŘÍLOHA
- Pečivo
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rajčatům do kříže nařízneme slupku a spaříme pod vroucí vodou. Jakmile slupka povolí, rajčata oloupeme. Nakrájíme na kostky.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky a zprudka orestujeme. Cibuli nakrájíme najemno. Přidáme ke slanině a orestujeme dozlatova. Přisypeme mletou papriku a necháme rozvonět. Dáváme pozor, aby se paprika nepřipálila a nezhořkla.
- 3Klobásu nakrájíme na kostky, nebo půlkolečka a papriku na tenké proužky. Přidáme na pánev, přimícháme rajčata a opepříme. Rajčata pustí šťávu. Přikryjeme pokličkou a dusíme cca 15 minut, dokud se nevypaří většina tekutiny. Podle chuti můžeme ještě dosolit. Nakonec posypeme nasekanou petrželí.
- 4Podáváme s čerstvým pečivem a lžící zakysané smetany.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.