20 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
TĚSTO
- 80 g třtinového cukru
- 70 g polohrubé mouky
- 50 g řeckého jogurtu
- 30 g másla
- 30 g hořkého kakaa
- 30 g mletého kokosu
- 1 vejce
- ½ lžičky prášku do pečiva
- špetka sody
- špetka soli
NA DOKONČENÍ
- 200 g bílé čokolády
- 100 g mascarpone
- 60 g nutelly
- Gelové potravinářské barvy
- barevné sypání
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Špejle
- Aranžovací hmota na naaranžování lízátek
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA TĚSTO
- 190 ml vody a máslo dáme do kastrolku a ohříváme, dokud se máslo nerozpustí, přidáme kakao a dobře je rozmícháme.
- 2Mouku prosejeme s práškem do pečiva, sodou a solí a přimícháme k ní kokos.
- 3Vejce vyšleháme při nejvyšší rychlosti šlehače s postupným přisypáváním cukru do pěny. Snížíme rychlost na nejnižší a po lžících zašleháváme střídavě mouku s kokosem, kakaovou směs a jogurt. Těstem nalijeme na menší plech s vyššími okraji vyložený pečicím papírem a pečeme 15 až 20 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Upečené těsto necháme na roštu vychladnout.
POSTUP NA DOKONČENÍ
- 1Těsto rozsekáme noži ve food processoru nebo nadrolíme na jemno ručně. Mascarpone promícháme s nutellou a zapracujeme dobře do těsta. Z této směsi tvoříme kuličky, které položíme na talíř vyložený potravinářskou folií. Hotové kuličky dáme vychladit na hodinu do ledničky.
- 210 g čokolády roztopíme ve vodní lázni, konec špejle nebo tyčinky namočíme v čokoládě a zapíchneme ji do kuličky z těsta. Kuličky opět klademe na talíř s potravinářskou folií a dáme na 30 minut do mrazničky.
- 3Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a kápneme pár kapek gelového potravinářského barviva (v případě, že máte barvivo práškové, rozmíchejte ho ve lžičce rostlinného oleje). Společně promícháme, aby se čokoláda rovnoměrně obarvila. Čokoládu je nejvhodnější rozpouštět v nějaké vyšší užší nádobě, aby se do ní kuličky daly dobře ponořit.
- 4Kuličku namočíme v čokoládě a pomalu s ní otáčíme, aby se čokoláda rovnoměrně roztekla po celém obvodu. Opatrně párkrát ťukneme špejlí o hranu nádoby, aby přebytečná čokoláda okapala. Obalíme v barevném sypání, zapíchneme do aranžovací pěny a dáme opět na 30 minut do mrazničky.
Tip
Na přípravu budete potřebovat 20 špejlí nebo tyčinek k lízátkům a pěnu na aranžování květin nebo cokoli jiného v čem budou cake pops stát zapíchnuté.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.