30 PRALINEKDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g hořké čokolády (70%)
- 200 g smetany ke šlehání
- 90 g změklého másla
- 60 g vyloupaných nesolených pistácií
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžičky instantní sypané kávy
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přimícháme k ní instantní kávu (musí se v čokoládě dobře rozpustit). Ze smetany spolu s cukrem ušleháme šlehačku, opatrně do ní stěrkou zamícháme lehce prochladlou rozpuštěnou čokoládu. Šlehacími metlami postupně do čokoládové šlehačky zašleháme změklé máslo rozkrájené na malé kousky a na závěr kávový likér. Vznikne hmota připomínající máslový krém, tu dáme minimálně na 12 hodin vychladit do ledničky v uzavíratelné nádobě.
- 2Pistácie nasekáme nebo pomeleme na menší kousky. Ze ztuhlé hmoty lžičkou odkrajujeme kousky, ze kterých tvarujeme kuličky, ty ihned obalujeme v pistáciích. Kuličky se lépe tvarují v dlaních lehce navlhčených studenou vodou.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.