Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

TĚSTO

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g změklého másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vejce a 1 uvařený žloutek
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • ½ lžičky prášku do pečiva

NA SLEPOVÁNÍ A NA OZDOBU

  • 100 g hořké čokolády
  • 20 g krupicového cukru
  • 10 g ztuženého tuku
  • 2 pomeranče a 1 lžička pomerančové šťávy
  • pomerančová marmeláda

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Mouku, prášek do pečiva a cukr přesijeme na vál, do důlku v mouce rozklepneme celé vejce, najemno nastrouháme žloutek, nakrájíme máslo a přidáme citronovou a pomerančovou kůru.
  • 2Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme 2 hodiny ztuhnout v lednici.
  • 3Těsto rozválíme na plát široký 3 mm. Vykrajujeme hvězdičky nebo kytičky. Klademe na plech vyložený pečicím papírem a dodržujeme nepříliš velké rozestupy.
  • 4Pečeme 12 až 15 minut v troubě vyhřáté na 165°C. Při zapnutém ventilátoru stačí 7 minut. Necháme vychladnout na drátěném roštu.

POSTUP NA slepování a ozdobu

  • 1Z chemicky neošetřeného omytého pomeranče oškrábeme škrabkou na citrusy kůru, tak aby vznikly dlouhé proužky. V kastrolku smícháme krupicový cukr s 100 ml vody, přidáme pomerančovou kůrou a na mírném plameni vaříme tak dlouho, až se voda odpaří a cukr na kůře lehce zkaramelizuje. Pomerančovou kůru dáme vychladnout na kousek pečicího nebo svačinového papíru.
  • 2Hvězdičky spojujeme pomerančovou marmeládou.
  • 3Čokoládu spolu s tukem rozpustíme ve vodní lázni a zamícháme do ní pomerančovou šťávu. Horní hvězdičku namočíme v čokoládě a ihned na ni dáme smotek z pomerančové kůry. Necháme odležet alespoň 5 dnů.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

TĚSTO

NA SLEPOVÁNÍ A NA OZDOBU