Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 30 g mletých lískových oříšků
  • 2 g soli
  • 5 vajec
  • 220 g hladké mouky
  • 30 g kakaa holandského typu
  • 120 g másla z lednice
  • 65 g třtinového moučkového cukru (může být i bílý)

SUROVINY NA GREPOVÝ ŽLOUTKOVÝ KRÉM

  • 80 ml šťávy z grepu
  • 10 ml citronové šťávy
  • Kůra z 1 bio mandarinky (lze nahradit kůrou z ½ bio citronu)
  • 80 g cukru krupice
  • 4 žloutky
  • 70 g másla

SUROVINY NA GREPOVOU ČOKOLÁDOVOU GANACHE S GINEM

  • 200 g bílé čokolády (nasekané nebo v peckách)
  • Kůra z 1 bio mandarinky nebo z ½ bio citronu
  • 90 g šťávy grepu i s trochou dužiny
  • 30 g smetany na šlehání (33% - 40%)
  • 20 g medu
  • 10 g Ginu
  • 2 lžičky másla pokojové teploty

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1V míse od robota plochým nástavcem promíchejte na kostičky nakrájené máslo, mouku, mleté oříšky, sůl a cukr až do konzistence suché drobenky. Následně rychle vmíchejte rozšlehané vejce.
  • 2Přesuňte těsto na vál/stůl a rukama rychle zpracujte do kompaktního těsta. Nehněťte moc, aby se těsto příliš nezahřálo. Máslo musí zůstat studené.
  • 3Vyválejte na 2 – 3 mm mezi dvěma pečícími papíry a dejte na několik hodin chladit placku mezi papíry do lednice (klidně do druhého dne).
  • 4Následně vyjměte z lednice a připravte si formičky. Pokud máte nerezové (košíčky), vymažte je máslem a z těsta vykrojte placky a vyložte jimi formičky. Pokud máte kulaté ráfky z materiálu, který není třeba vymazávat, použijte ráfek jako vykrajovátko na dno a boky vyložte proužky těsta vykrojenými nožem. S těstem pracujte rychle (ideálně cca 5 minut po vyndání z lednice – před tím by se vám mohlo lámat, později už začíná tát pod rukama – to ho radši vraťte na chvíli do lednice). Vidličkou propíchejte dno. Okraje proužků nechte klidně přečnívat formičky a formičky dejte na chvíli ideálně do mrazáku (nebo znovu do lednice).
  • 5Troubu rozehřejte na 165ºC horkovzduch. Formičky se ztuhlým těstem vyjměte z lednice či mrazáku a ostrým nožem zarovnejte kraj s hranou formičky.
  • 6Pečte cca 15 minut a nechte chladnout na mřížce. Po cca 10 minutách vyjměte z ráfku. Mělo by to jít hladce.
  • 7Nechte zcela vychladnout.

POSTUP NA GREPOVÝ ŽLOUTKOVÝ KRÉM

  • 1Vše krom másla dejte do nerezové misky a nad vodní lázní za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí (konzistence vařeného pudinku). Odstavte a vmíchejte na kostičky nakrájené máslo. Přendejte do uzavíratelné sklenice a dejte vychladit do lednice.

POSTUP NA GREPOVOU ČOKOLÁDOVOU GANACHE S GINEM

  • 1V rendlíku zahřejte společně grepovou šťávu, med, smetanu a citrusovou kůru pod bod varu. Do směsi vlijte Gin. Nalijte na čokoládu připravenou v misce. Nechte minutu stát a poté promíchejte ponorným mixerem (nebo metličkou) dohladka. Nakonec vmíchejte máslo. Nechte vychladnout, ale tak, aby ganache stále zůstala tekutá.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1Na dno tartaletek naneste nejprve grepový žloutkový krém a následně nalijte grepovou ganache do roviny s krajem tartaletky.
  • 2Nechte zatuhnout v lednici.
Tip
Dozdobit můžete mletými pistáciemi, kouskem grepu, zbytkem žloutkového krému, sušenými květy. Fantazii se meze nekladou.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA GREPOVÝ ŽLOUTKOVÝ KRÉM

SUROVINY NA GREPOVOU ČOKOLÁDOVOU GANACHE S GINEM

JEŠTĚ POTŘEBUJETE