6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 balení čerstvé brokolice (500 g)
- 100 g čerstvého špenátu
- 1 cibule (60 g)
- 2 stroužky česneku
- 50 g hladké pšeničné mouky
- 850 ml kuřecího vývaru
- 25 g másla
- 150 g čedaru
- 500 ml plnotučného mléka
- 250 g smetany na vaření 15-16 %
- Pepř
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte nadrobno. Brokolici omyjte, odkrojte růžičky a košťál očistěte. Špenát propláchněte a čedar najemno nastrouhejte.
- 2V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm cibuli s česnekem. Poté přidejte mouku a zarestujte.
- 3Nyní přilijte vývar a mléko a košťály brokolice a nechte 10 minut za občasného míchání provařit.
- 4Košťály vyjměte, přidejte růžičky brokolice a čedar a opět provařte.
- 5Nakonec přidejte špenát a smetanu, provařte dalších 5 minut a vše rozmixujte dohladka.
- 6Dle své chuti dosolte a opepřete.
- 7Servírujte s krutony a nastrouhaným čedarem.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.