Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 balení čerstvé brokolice (500 g)
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 1 cibule (60 g)
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g hladké pšeničné mouky
  • 850 ml kuřecího vývaru
  • 25 g másla
  • 150 g čedaru
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 250 g smetany na vaření 15-16 %
  • Pepř
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte nadrobno. Brokolici omyjte, odkrojte růžičky a košťál očistěte. Špenát propláchněte a čedar najemno nastrouhejte.
  • 2V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm cibuli s česnekem. Poté přidejte mouku a zarestujte.
  • 3Nyní přilijte vývar a mléko a košťály brokolice a nechte 10 minut za občasného míchání provařit.
  • 4Košťály vyjměte, přidejte růžičky brokolice a čedar a opět provařte.
  • 5Nakonec přidejte špenát a smetanu, provařte dalších 5 minut a vše rozmixujte dohladka.
  • 6Dle své chuti dosolte a opepřete.
  • 7Servírujte s krutony a nastrouhaným čedarem.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.

SUROVINY