15 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g vanilkového Pribináčku
- 2 vejce
- 160 až 170 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- Špetka soli
- Olej nebo sádlo na smažení
SUROVINY NA SKOŘICOVÝ CUKR
- 100 g krupicového cukru
- 2 lžičky mleté skořice
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a solí. Vejce promícháme s Pribináčkem, přidáme suché suroviny a vše krátce promícháme metličkou.
- 2V širším kastrolku nebo ve fritéze rozehřejeme sádlo nebo olej na 170°C, hladina tuku musí být dostatečně vysoká, aby v něm mohly koblihy volně plavat.
- 3Z těsta odkrajujeme malou lžičkou kousky, ze kterých v ruce potřené olejem tvarujeme kuličky. Ty ihned vhazujeme do rozehřátého tuku a smažíme dozlatova ze všech stran (cca 4 minuty). Ve studeném oleji namáčejte také lžičku, kterou odkrajujete těsto. Koblížky můžete do oleje shazovat přímo ze lžičky, ale nebudou všechny tak kulaté. V oleji musí mít dostatek místa, aby mohly volně plavat a otáčet se, během smažení hodně naskočí.
- 4Po usmažení koblížky necháme jen krátce okapat na papírové utěrce a ještě teplé je obalujeme ve skořicovém cukru.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.