2 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 filety makrely cca 200 g
- 2 lžíce celozrnné hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 chilli paprička
- 2 snítky citrónového tymiánu
- 8 lístků šalvěje
- Hrst listové petržele
- 2 lžíce limetové šťávy
- Čerstvě mletý černý pepř
- Sůl
PŘÍLOHA
- Brambory
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1V misce smícháme olivový olej s hořčicí a limetovou šťávou. Bylinky a chilli papričku nasekáme najemno a přidáme do misky. Osolíme a opepříme. Tuto směs vetřeme do omytých a osušených filetů.
- 2Rozpálíme pánev na střední plamen a orestujeme rybu. Nejprve orestujeme ze strany kůže. Po 2 minutách filet otočíme a restujeme další 2 minuty i z druhé strany. Dobu upravíme dle tloušťky masa. Jako příloha se nejlépe hodí vařené nebo šťouchané brambory.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.