4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g kadeřávku
- Cca 70 g pekanových ořechů
- 180 g kozího plísňového sýru
- 1 jablko Red Moon s červenou dužinou
- 1 granátové jablko
- 2 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžička medu
- 1 lžička francouzské hořčice
- 1 lžíce olivového oleje
- Čerstvě mletý černý pepř
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Kadeřávek opereme, odstraníme tuhé stonky a nakrájíme na menší kusy. V osolené vařící vodě spaříme cca 1 minutu, poté okamžitě dáme pod studenou vodu nebo do misky s vodou a ledem, tím zastavíme proces vaření uvnitř kadeřávku.
- 2Připravíme si zálivku - smícháme vinný ocet, med, olivový olej, hořčici. Osolíme a opepříme.
- 3Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky. Z granátového jablka vyloupeme semena a kozí sýr nakrájíme na menší kusy. Na pánvi zprudka orestujeme ořechy s třtinovým cukrem. Jakmile se cukr roztaví a obalí ořechy, dáme stranou. Dáváme pozor, aby se cukr nezačal připalovat a nezhořkl.
- 4Kadeřávek smícháme se zálivkou a na talíři rozprostřeme společně s nakrájeným jablkem, granátovým jablkem, zkaramelizovanými ořechy a kozím sýrem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.