Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g kadeřávku
  • Cca 70 g pekanových ořechů
  • 180 g kozího plísňového sýru
  • 1 jablko Red Moon s červenou dužinou
  • 1 granátové jablko
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička francouzské hořčice
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Kadeřávek opereme, odstraníme tuhé stonky a nakrájíme na menší kusy. V osolené vařící vodě spaříme cca 1 minutu, poté okamžitě dáme pod studenou vodu nebo do misky s vodou a ledem, tím zastavíme proces vaření uvnitř kadeřávku.
  • 2Připravíme si zálivku - smícháme vinný ocet, med, olivový olej, hořčici. Osolíme a opepříme.
  • 3Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky. Z granátového jablka vyloupeme semena a kozí sýr nakrájíme na menší kusy. Na pánvi zprudka orestujeme ořechy s třtinovým cukrem. Jakmile se cukr roztaví a obalí ořechy, dáme stranou. Dáváme pozor, aby se cukr nezačal připalovat a nezhořkl.
  • 4Kadeřávek smícháme se zálivkou a na talíři rozprostřeme společně s nakrájeným jablkem, granátovým jablkem, zkaramelizovanými ořechy a kozím sýrem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY